Jsme
rodinná firma
spolehlivý partner pro velkoobchody, výrobce a restaurace s více pobočkami v České republice.
Stále rozšiřujeme sortiment našich surovin a produktů.
Náš osobní přístup je hlavním důvodem mnoholeté spolupráce a spokojenosti.
Spolupracujeme s výrobci přímo ze země původu.
Gregorios Miskos
Krnovský rodák, který se narodil řeckým rodičům. Vystudoval dvě vysoké školy a dlouhé roky působil ve specializované laboratoři atletické federace zabývající se biomechanickým rozborem technických a rychlostních disciplín. Po sametové revoluci byla Laboratoř zrušena a nastalá situace ho donutila hledat nové zaměstnání. I přes omezené možnosti za dob socialismu procestoval kus světa a nahlédl tak pod pokličku gastronomií jednotlivých národů.
Zájem o zahraniční speciality ho přivedl do Moravské rýžové společnosti, kde získal první zkušenosti s importem zboží z USA. V roce 1995 začal s vlastním podnikáním a dovozem kvalitního tuňáka, jenž se v našem portfoliu drží stále. V roce 1997 založil AKMIS, spol. s r.o., která jako importér zahraničních specialit funguje dodnes. V současné době je zodpovědný za nákup a prodej tuňáka. Ve volných chvílích se rád věnuje českému národnímu “sportu” kutilství. Miluje fotbal a vyjížďky na kole.
Andreas Miskos
Narodil se a žije v Praze. Již od malička měl kladný vztah k novým věcem a testoval netradiční chutě dovážených specialit, které ho zaujaly natolik, že se v podstatě ihned po škole rozhodl zapojit do rodinného podnikání. Kromě komunikace se zákazníky, řídí nákupy zboží a pod vedením mentorů nastavuje firemní procesy. Rád dotahuje věci do konce. Ve volném čase navštěvuje restaurace a nabrané kalorie pak pálí v posilovně. Není mu cizí ani vzpírání, jehož techniku se aktuálně snaží osvojit.